DE MOORD OP KENNEDY: WAT TE LEZEN?

De moord op president John F. Kennedy is deze maand precies 50 jaar geleden. Over het onderwerp zijn duizenden boeken geschreven. Wie een goede indruk wil krijgen van deze periode, leze de volgende twee boeken: Stephen Kings 22-11-1963 en Philip Shenons Anatomie van een aanslag.

Lees verder

HORROR EN KUNST: GAWIE KEYSER OVER STEPHEN KING

Stephen King schreef The Shining in 1977. Ter gelegenheid van de verschijning van de langverwachte opvolger Dr. Sleep, eind september 2013, analyseerde Gawie Keyser in Lamoer 08 waarom wij allen zo de rillingen krijgen van Kings boek, en de invloed van de gothic stroming op Kings oeuvre.

Lees verder

WINNAARS STEPHEN KING-PRIJSVRAAG

Jawel - we hebben winnaars! De winnaars van de Stephen King-prijsvraag die vorige week op onze site stond zijn bekend.

Lees verder

LANCERING VAN NIEUWZOET OP LAMOER 08

Tijdens Lamoer 08 op 6 september a.s. wordt er een bijzonder platform gelanceerd: NIEUWZOET! NIEUWZOET is een nieuwe manier om boeken te ontdekken, voor computer, tablet en smartphone. Tijdens Lamoer 08 gaan, onder leiding van host Ronald Kerstma en acteur Marcel Musters, Paulien Cornelisse, Gerbrand Bakker, Carlijn Vis en Rob Waumans de proef op de som nemen.

Lees verder

DOE MEE AAN DE STEPHEN KING PRIJSVRAAG (EN KOM NAAR LAMOER 08)

In Lamoer 08, komende vrijdag, gaat kenner en fan Gawie Keyser een ode brengen aan Stephen King. Om in de stemming te komen alvast een fijne prijsvraag!

Lees verder

‹‹123456...11